Oliko kaikki ennen paremmin?

22.02.2018

-Olen aikani kuluksi iltaisin, juuri silloin kuin pitäisi mennä nukkumaan plärännyt kaikkea interaktiivista tietoa tai vanhoja ummehtuneita kansioita tai lehtileikkeitä etsien kuin jotain johtolankaa johonkin... -Parempaan?                                                                                Samalla tohinalla tai kiinostuksella kuin 80 luvulla olisi löytänyt miestenlehden lehtikeräyksestä .Tosin niistäkään ei aina saanut selvää esittikö kuva miestä vaikko vain ei niin kaunista naista? Yksi sama asia näissä kummiskin on ,yhtä kuluneet ja haalistuneet sivut!

Olen penkonut tietoa varsinkin omasta seurasta ja yhdistyksestämme .Yksi asia on tullut hyvin selväksi . Aika moni seura on tehnyt jossain välissä valituskirjeen riistanhoitopiiriin juuri hirviluvista .Kirjeitä on lähetetty  kuin lapset konsonaan Joulupukille. Erona on toki se että pukki ei ole lähettänyt hylättyä päätöstä takaisin.

Olemme istuttaneet fasaaneja ,lohia ja jopa yrittäneet saada riekolle istutuslupia.

-Tosin kaikki yhtä huonolla menestyksellä.

Kuusikyt luku oli paha,varsinkin loppupää . Hirviä oli vähän ja oli pitkä aika että lupia ei ollut ollenkaan ja loppupuolella valituskirjeitä lähti myös oman seurani osalta kun hirvenpyynti lupaa ei tullut. Lupia kun rupesi tulemaan myöhemmin yhdistyksiin niin niitä ei kummiskaan riittänyt kaikille joka vuosi joskus joutui huilaamaankin.Ja jos lupa tuli niin se ei ollut varmaa että nähtiinkö edes koko hirveä.

Ilkikurisesti voisi ymmärtää asian siten .Mitä vakaammin ja syvemmällä  istuit hallituksenpallilla niin lupakin saattoi olla herkemmässä- Mene ja tiedä oliko asia näin?

70 luku koitti, lupia oli niukasti. Vuonna 1970 yhdistyksemme sai 11 pyyntilupaa ja pyyntilupia voitiin vain jakaa 11 anojalle .

Saaliksi saatiin 9 urosta. Aluella todettiin talvehtivan 73 kpl hirveä. Myös todettiin 3 hirven menehtyneen tapaturmaisesti.

Rekisteröityjä yhdistyksiä kummiskin oli jo 30 kpl. Enteili jotain suurta...

Vuonna 1969-1970  ei ainakaan Puheenjohtajalle että toiminnanohjaajalle ollut hirvipaistia tiedossa :)

-Vesku

Lintukannat tuntuivat  olevan aallonpohjassa,  1969-70 Yhdistyksen alueella saalistilastot kertovat seuraavaa .

Vuosi 1970-71 oli vielä pahempi... pörröhännät olivat kokeneet inflaation ja piisamitkin oli häviinneet ... Nyt täytyi jo olla pohjassa asti?