Kultainen 80-luku

26.02.2018

En tiedä oliko tuo lapsuuden kultaama muisto vain? Mutta, maataloudella pyyhki hyvin ,maatiloja oli vähän joka puolella.Automatkoilla laskettiin lehmiä kilpaa , toisilla yksi ja toisilla 20 kpl ja autoradiossa ulvoi susi lauman lailla Lea Laven .                                                    Metsätalous kannatti  ,sahat ja Paperikoneet lauloi Varkaudessa yötä päivää         .Kotalahden Kaivos tuotti nikkeliä ja kuparia, lääkäriinkin pääsi vaikka ei ollut vaivojakaan! Talviolympialaisissakin saatiin  9 mitallia ja Mieto hävisi wasperille vain  0,01 s erolla.

Metsänpuolella lintukannat olivat päässeet siiville 70 luvusta. Teerellä pyyhki hyvin ja muutenkin riistakannat näytti nousujohdanteisilta.  Supikoira oli vielä niin harvassa että ei tuntunut missään. Kohtahan tultiin ampumaan ennätys määrä hirviäkin joista ei voitu edes 70 luvulla edes mielessäkään kuvitella!

Ei arvannut vielä metson soidessaan valkeavuorella, että alempana kontiaisen lisäksi  hääräsi satapäinen mainariarmeeja . Ei menisi kuin noin kymmenenvuotta kun häviäisi mainarit ja valkeavuoren päältä metso.

Oliko Suomineito antamassa kohta ylen ?

-Vesku